Razmjene


Prijave za razmjene
Prijave za kratkoročnu razmjenu – kampovi 2017. su otvorene. Detalje možete pogledati na donjem linku.
Prijave za razmjene
Prijave za dugoročnu razmjenu 2017./2018. su otvorene. Detalje možete pogledati na donjem linku.

http://www.rotary-zagreb.hr/webapp/f?p=1901:1

 


Rotary razmjena mladih – Rotary Youth Exchange

 

U programu rada kluba svake godine je i razmjena mladih (YE) – jedan od najvažnijih i najpoznatijih programa Rotary Internationala koji u svijetu daje mogućnost tisućama mladih ljudi upoznati ljude i kulture mnogih zemalja, koji na taj način siju doživotno sjeme međunarodnog razumijevanja i prijateljstva. U njemu sudjeluju učenici škola i fakulteta starosti od 12 do 25 godina.

U dosadašnjoj razmjeni Rotary kluba Bjelovar, u LONG TERM boravku (cijelu školsku godinu) sudjelovalo je ukupno šesnaest (16) učenika i to osam (8) naših učenika s jednogodišnjim boravkom i pohađanjem srednje škole u Sjedinjenim američkim državama (Zrinko, Marko, Mirta, Lana, Strahinja, Elvis, Dino i Ivona), dok su bjelovarske srednje škole u isto vrijeme pohađali (Tess, David, Katarina, Ruthie, Allyson i Ksenia) iz Sjedinjenih američkih država. Henrique iz Brazila pohađao je školu pola vremena u Garešnici, a pola u Zagrebu, dok je Marcella pohađala školu pola vremena u Daruvaru, a pola u Zagrebu.

U SHORT TERM razmjeni (dvotjedni ljetni kampovi diljem Europe i svijeta) uživali su i učili do sada 16-torica naših mladih: Zlatko (Švedska i Egipat), Ariana (Finska), Saša (Švicarska), Katarina i Jelena (Njemačka) te Katarina (Finska), Barbara (Švicarska), Sandra (Norveška), Ana (Turska), Marko (Švedska), Sven (Francuska), Vedrana (Njemačka), Ema (Engleska), Ema (Francuska), Eugen (Turska), Karmen (Finska), Luka (Nizozemska), sveukupno 17 kampova i učenika do sada u postojanju kluba.